Over hardloopsmoesjes en bloggen (+ 3 simpele tips om van je blogstress af te komen)

“Genoeg aangeklooid, morgen ga je weer hardlopen”, zei ik streng tegen mezelf.

Het werd ook hoog tijd, want ik had al 2 maanden niet meer echt gelopen.

Ik zette de wekker om 5.30 uur, ik legde mijn kleren klaar naast mijn bed en ik zorgde dat ik op tijd op 1 oor lag. Kortom, ik had alle voorwaarden gecreëerd voor een zo soepel mogelijke overgang van bed naar hardloopoutfit.

Dacht ik.

Want ik had mijn ogen de volgende ochtend nog niet geopend of mijn innerlijke saboteur liet alweer van zich horen. Dezelfde innerlijke saboteur die ervoor zorgt dat het jou maar niet lukt om regelmatig te bloggen.

Read More
Waarom je niet te veel gratis kennis kunt weggeven

Hoeveel kennis moet je gratis weggeven?

Deze vraag komt in elk gesprek dat ik met ondernemers die willen starten met bloggen voer wel een keer terug.

Ze weten dat bloggen belangrijk is voor hun business en ze willen er graag serieus mee aan de slag. Maar ze zijn ook bang om te veel kennis weg te geven. Want komen er dan nog wel klanten?

En dus blijven ze hangen in weinig opmerkelijke blogposts waarmee ze zich niet onderscheiden van de concurrentie.

Zonde. Dan kun je net zo goed helemaal niet bloggen. De wereld heeft geen behoefte aan nog meer blogs, de wereld heeft behoefte aan bétere blogs.

Read More
bloggenRenske Holwerda
7 tips om veilig online (samen) te werken

Eens in de zoveel tijd worden we weer eens opgeschrikt door een datalek. Zo kwamen in 2012 de wachtwoorden van bijna 70 miljoen Dropbox-gebruikers op straat te liggen.

In hetzelfde jaar werd ook LinkedIn gehackt en werden de gegevens van bijna 6,5 miljoen LinkedIn-gebruikers buitgemaakt.

Maar ook nu komen datalekken nog steeds voor. In oktober 2017 werden er bijvoorbeeld 92 miljoen e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden gestolen van gebruikers van de stamboomsite MyHeritage.

Alle reden dus om je gegevens goed te beveiligen. Zeker nu de AVG van kracht is.

Daarom heb ik in deze blog 7 tips voor je op een rij gezet die je helpen zo veilig mogelijk online (samen) te werken.

Read More
Renske Holwerda
Hoe je met slechts 1 mega waardevolle blogpost de 7-contactmomenten-theorie onderuit kunt halen

Onlangs was ik een beetje aan het googlen, toen ik op een blogpost stuitte die antwoord gaf op werkelijk álle vragen die ik had over een specifiek onderwerp. Ik had al meer blogposts over dat onderwerp gelezen, maar geen enkele ging zó diep en was zó praktisch ingestoken als deze. I loved it.

Ik had nog nooit van het bedrijf gehoord, maar ik vroeg ter plekke een proefperiode aan en hoopte heel erg dat het product zó goed zou bevallen dat ik een abonnement wilde nemen (!)

Niks 7 contactmomenten, er was slechts 1 mega waardevolle blogpost nodig om mij enthousiast te maken over hun product.

Read More